Zeer zware aardbeving met kracht 8.0 in Peru

Print
Zeer zware aardbeving met kracht 8.0 in Peru

Afbeelding: AFP

Inwoners van het noorden van Peru zijn de afgelopen nacht opgeschrikt door een zeer zware aardbeving met een kracht van 8.0. De beving was zo krachtig dat mensen niet gewoon konden lopen, vertelde een burgemeester op de radio. Er is tot nu toe één dode gevallen.

De beving gebeurde in dunbevolkt gebied. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er zeker gewonden gevallen. Tientallen huizen zijn zwaar beschadigd. In het dorp Yurimaguas stortte een huis in.

Schade

De Peruaanse president Martin Vizcarra is naar het gebied afgereisd om er de schade met eigen ogen te zien en de lokale bevolking te steunen. Doordat het om soms afgelegen gebied gaat is nog niet overal de omvang van de schade bekend.

In grote delen van het land werd de beving gevoeld. Peru is gewend aan krachtige aardbevingen, doordat onder het land verschillende aardplaten samenkomen. In maart trof een beving met een kracht van 7.0 het land.

Een aardbeving met een kracht van 8.0 of hoger komt gemiddeld één keer per jaar op aarde voor.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen