Tijdstraf verziekt podiumrun voor Verstappen in Monaco

Print
Max Verstappen heeft bij zijn vijfde poging in het prinsdom opnieuw geen podiumplek kunnen pakken in Monaco. Door een tijdstraf na een aanrijding met Valtteri Bottas in de pitlane was de tweede plek die de Limburger op de baan neerzette, toch niet genoeg. Verstappen werd uiteindelijk vierde. Lewis Hamilton won de GP die hij van pole was gestart.

De negentigste editie van de Grand Prix van Monaco was zondag bepaald geen saaie optocht. De actie begon al in de tiende ronde toen Charles Leclerc  na een botsing met Nico Hulkenberg met een lekke band voor chaos zorgde. Leclerc reed hard door, strooide rubber en canvas op de baan met een safety car tot gevolg.

Botsing
Daarop gingen de leiders de pit in voor nieuwe banden. In de haast om weer snel de baan op te komen, stuurde Red Bull Max Verstappen op een onveilige manier weer de weg op. Verstappen haalde Valtteri Bottas in de pistraat in voor de tweede plek, maar kwam ook in botsing met de Fin. Die hield daar op zijn beurt een lekke band aan over. De wedstrijdleiding strafte vervolgens Verstappen met een vijf seconden tijdstraf. Verstappen moest toen wel op jacht naar de leider, Lewis Hamilton die van pole was gestart, in een poging die vijf seconden goed te maken en een podiumplek te behouden ten opzichte van zijn achtervolgers Sebastian Vettel en Valtteri Bottas.

Lees ook: Verstappen: ‘Die tijdstraf zweepte me op’

Alles of niets
Verstappen kroop ronde voor ronde dichter naar Hamilton (op de mindere mediumband) toe, maar tot een echte aanval kwam het niet. In ronde 76 probeerde de Limburger het in ronde 76 met een alles of niets poging. Hij raakte Hamilton zelfs in de chicane na de tunnel, maar de Brit verdedigde sluw. En ondertussen kropen Vettel en Bottas steeds dichterbij waardoor de tijdstraf van Verstappen hem dus uiteindelijk het podium zou gaan kosten.

De crash tussen Verstappen en Hamilton werd door de wedstrijdleiding na de race nog onderzocht, maar is uiteindelijk niet bestraft.