Meiden Peelpush 6.1 pakken Nederlandse titel

Print
Meiden Peelpush 6.1 pakken Nederlandse titel

De Nederlandse kampioenen van Peelpush. Afbeelding: Peelpush

Meijel -

Met het behalen van de eerste plaats bij de Regiokampioenschappen van Zuid Nederland vorige week, wisten Yentl, Gitte, Pien, Floor en Yannah van Peelpush 6.1 zich te plaatsen voor de Nationale Gesloten Jeugdkampioenschappen en mochten zij het afgelopen zaterdag opnemen tegen de andere regiokampioenen en alle nummers twee van de regiokampioenschappen van Nederland.

In competitieverband hadden deze meiden nog geen set afgegeven. De eerste twee poulewedstrijden werden zonder probleem gewonnen door de meiden van Peelpush. Webton Hengelo kon met 25-15 en 25-13 van het veld en ook met Stanfries hadden de Meijelse meiden en de Neerkantse Gitte geen probleem: 25-7 en 25-15. Vervolgens moest Peelpush het opnemen tegen Dinto. In de eerste set kwam Peelpush 6.1 van een flinke achterstand terug en lieten ze hun veerkracht zien, waardoor ze toch nog 19 punten wisten te halen, maar Dinto ging er met de setwinst vandoor (25-19). De tweede set trok Peelpush knap naar zich toe en werd het 25-22.

Als tweede in de poule moesten de meiden zich opmaken voor de kruisfinale tegen de nummer 1 van de andere poule: Dynamo Tubbergen. Geen onbekende, want tegen dit team hadden de meiden van Peelpush al eerder gespeeld tijdens het NOJK in maart dit jaar. Toen delfde Peelpush het onderspit. Met zeer goed en aanvallend volleybal lieten de meiden van Peelpush zien dat ze dit keer sterker waren en kwamen ze geen moment in de problemen. Zeer overtuigend werd deze halve finale dan ook gewonnen met 25-10 en 25-14. Daarmee was het bereiken van de finale een feit. Omdat Dinto de andere kruisfinale had gewonnen, mochten de meiden van 6.1 het nog een keer gaan opnemen tegen Dinto. Een finale waarin Peelpush de dienst uitmaakte en wederom met goed volleybal de tegenstander inpakte: 25-18 en 25-16. Daarmee haalden zij het Nederlands Kampioenschap binnen. De meiden van Peelpush 6.1 kunnen terugkijken op een zeer geslaagd seizoen: twee keer winnaar van de competitie, rayonkampioen, brons bij de NOJK, regiokampioen van Zuid Nederland en als kers op de taart het Nederlands Kampioenschap.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen