VVV-fietstocht langs vier sluizen

Print
VVV-fietstocht langs vier sluizen

Eén van de sluizen waarlangs de fietstocht voert. Afbeelding: VVV Thorn

Maasbracht -

In een straal van nog geen vijftien kilometer zijn in Midden-Limburg vier sluizen te vinden. VVV Midden-Limburg heeft een fietstocht uitgezet langs deze beeldbepalende projecten. De fietstocht onder leiding van een VVV-gids vindt plaats op zondag 16 juni.

Iedere sluis kent zijn eigen verhaal; over de oorsprong, de functie en welke waterwegen er worden verbonden. De tocht van twee uur begint in Maasbracht waar de grootste sluis bezocht wordt. Via de sluis in Linne en die van Pol is de vierde in rij het sluizencomplex van Panheel. Eenmaal terug zijn deelnemers helemaal op de hoogte van verval, de schutkolk, het schutten en de geschiedenis van deze vier sluizen.

Start om 14.00 uur vanaf restaurant De Kolentip, aan de Tipstraat 8 in Maasbracht. Deelname vijf euro, kinderen tot en met twaalf jaar gratis, met Limburg Card één euro. Voor tickets klik hier. Info: VVV Thorn, tel. 0475-561085 of thorn@vvvmiddenlimburg.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen