Video: F-16’s brengen eerbetoon bij herdenking Margraten

Print

Flypast Margraten. Video: De Limburger

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

De Koninklijke Luchtmacht heeft zondag tijdens de Memorial Day-herdenking op de Amerikaanse erebegraafplaats in Margraten een eerbetoon gebracht met vier F16’s.

De straaljagers vlogen in formatie laag over de begraafplaats als eerbetoon aan de tijdens de Tweede Wereldoorlog overleden Amerikaanse soldaten. Ook op veel andere plekken in Limburg ging het eerbetoon niet ongemerkt voorbij.

Bij de herdenking, die traditioneel één dag voor de viering van Memorial Day in de VS plaatsvindt, waren zondag duizenden belangstellenden.

Lees ook: Duizenden bij Memorial Day-herdenking in Margraten

Luister ook naar de podcast: Waarom herdenkt Limburg zo massaal gesneuvelde soldaten?

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen