Sittardse wijk honderd kilo zwerfvuil lichter

Print
Sittardse wijk honderd kilo zwerfvuil lichter

De leden van het Buurtpreventieteam Lahrhof sloten zaterdagmiddag hun opruimactie af. Afbeelding: De Limburger

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Buurtpreventieteam Lahrhof-Haagsittard ruimde een week lang zwerfvuil op in de Sittardse wijk. Dat leverde rond de honderd kilo afval op. De actie zal vaker nodig zijn, vrezen de leden.

Een halve fiets, een T-shirt, babyslofjes, een pak kattenbakkorrels, wietzakjes, lachgaspatronen, snoeppapiertjes, blikjes, flesje en hondenpoep. Zomaar een greep uit het zwerfvuil dat negen leden van het Buurtpreventieteam Lahrhof-Haagsittard afgelopen week opruimden.

Actie

Samen maakten ze de wijk rond de honderd kilo zwerfvuil lichter. Hard nodig, vinden ze. Volgend jaar wil het team samen met de basisschool in de wijk meedoen aan de landelijke actie van NLdoet, zodat ook jongeren bewust worden van de noodzaak afval op te ruimen.

Veilig

De actie leverde niet alleen kilo’s afval op, maar moet ook bijdragen aan de bewustwording en de bekendheid van het buurtteam. Ook dat lukte deels: er meldde zich een nieuw lid aan. Het buurtteam wil bijdragen aan de veiligheid in de wijk. De leden patrouilleren geregeld door de wijk. Ze melden verdachte situaties bij de wijkagent en gedumpt afval bij de gemeente via de app BuitenBeter.

Intimiderend

De opruimactie leverde afgelopen week vooral enthousiaste reacties op. Maar op hun controlerondes door de wijk worden leden soms wat minder positief benaderd. Vooral als ze mensen aanspreken die overlast veroorzaken of overtredingen begaan, krijgen ze soms te maken met intimiderend gedrag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen