vrouwenvoetbal

Voetbalsters SVC naar nacompetitie, Leveroy is veilig

Print
Voetbalsters SVC naar nacompetitie, Leveroy is veilig

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Leveroy -

De voetbalsters van SVC uit 2G moeten de nacompetitie in om degradatie te vermijden. De Roermondse equipe speelde zondag thuis gelijk (2-2) tegen SSS’18, terwijl rivaal Leveroy via een 6-0 zege op DAW Schaijk het klassenbehoud veiligstelde.

Met gemengde gevoelens verliet Marijn Cox van SVC het strijdtoneel. De aanvoerster zag hoe haar team SSS het vuur aan de schenen legde, maar hiervoor niet beloond werd. Desondanks bleef Cox vechtlustig.

Vertrouwen

Zondag starten ze de play-offs met een thuisduel tegen derdeklasser Heeswijk. We gaan er vol tegenaan. In de derde klasse hebben wij niets te zoeken. Ons positiespel is goed, en we vertrouwen op onze snelheid. Het geeft een kick als je ziet hoe we de tweede helft hebben gevoetbald.”

Ook trainer Ad Jereskes keek reikhalzend uit naar de confrontatie tegen Heeswijk. „We tonen inzet en zullen het van onze techniek moeten hebben. Fysieke ploegen liggen ons niet. En Heeswijk zal fel spelen.”

Verlammende werking

SVC moest van SSS winnen, en hopen dat Leveroy van DAW Schaijk zou verliezen. Dat scenario werkte aanvankelijk verlammend. SSS uit Overloon, dat de vorige week de derde periodetitel won, begon sterk.

Bryanne de Bruijn frommelde na zeven minuten de 0-1 binnen. Juist op het moment dat SVC beter werd, maakte Roos Kadijk er na de pauze 0-2 van. Vervolgens acteerde SVC met vier spitsen. Nieky Jeurissen en Jolie Snijders zorgden voor gerechtigdheid: 2-2. Bijna scoorde SVC nog de 3-2, maar Kyra Koerts kreeg de bal verkeerd op haar hoofd.

Visvoer

De thuisclub had er sowieso geen baat bij gehad, want twintig kilometer verderop maakte Leveroy visvoer van een onthutsend zwak DAW: 6-0. Oefenmeester Wim Zwambag van Leveroy was lovend over zijn speelsters. ,,Dit voelt super. We deden het op eigen kracht. Als er wat op het spel staat, gaat Leveroy vlammen. We voetbalden met passie. Een prestatie van onze kleine selectie.”