derde klasse B

105 dagen geen zege, toch zijn voetballers Brevendia veilig

Print
105 dagen geen zege, toch zijn voetballers Brevendia veilig

Afbeelding: Getty Images

Stramproy / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Brevendia heeft op de laatste speeldag het vege lijf gered. In Stramproy werd het tegen DVO een bloedeloze 0-0, goed genoeg voor handhaving en dus nog een jaartje derde klasse.

10 februari. Dat was de dag dat Brevendia voor het laatst een overwinning had geboekt. Zondag was het 105 dagen geleden dat de ploeg uit Stramproy met 0-3 won bij Langeberg.

Goede start

Brevendia startte meer dan goed aan het seizoen, met drie overwinningen in de eerste drie wedstrijden. Voor de winterstop was dat aantal opgelopen tot zeven, maar in 2019 ging het stukken minder voor de ploeg van trainer René Pouwels.

Buiten de winst op Langeberg werd er zeven keer gelijkgespeeld en zeven keer verloren, met een twaalfde plek (en dus nacompetitie) als gevolg. Daardoor mocht er tegen DVO, dat ook nog niet veilig was, niet verloren worden.

„Ik ben er klaar voor”, vertelde Pouwels vooraf. „Maar de jongens moeten het doen. Er is absoluut spanning, zo’n wedstrijden speel ik liever niet. Je kunt er lang over lullen, maar toch staan we er.”

Kansen genoeg

Zondag ging Brevendia hard op zoek naar de tweede zege van 2019. Op sportpark De Steinakker was de ploeg over de hele wedstrijd gezien sterker dan DVO. In de eerste helft waren de Stramproynaren dicht bij de openingstreffer, maar een kopbal van Sil Wolters belandde op de paal en een schot van Sil Jacobs ging net naast.

Ook de bezoekers waren dicht bij een goal, maar doelman Teun Steijvers redde tot drie keer toe. In de tweede helft kreeg Brevendia kansen genoeg om er eentje binnen te prikken, maar dat lukte niet.

Akkoordje

Bij het ingaan van de blessuretijd werd bekend dat concurrent RKVB had verloren tegen Hebes (2-1), waardoor beide ploegen aan één punt genoeg hadden voor handhaving. Wat volgde was een akkoordje tussen beide trainers en ging de bal vijf minuten lang van de ene naar de andere verdediger.

Pouwels sluit zijn periode bij Brevendia op het nippertje dus goed af. De coach gaat na de zomer aan de slag bij FC Oda. In Rooj wordt hij opgevolgd door Roel Schreurs, die overkomt van vierdeklasser Panningen.