derde divisie

Voetbal-wonder van Echt is geschied: EVV veilig na cruciale zege

Print
Voetbal-wonder van Echt is geschied: EVV veilig na cruciale zege

Vreugde bij EVV dat op eigen kracht het klassenbehoud veilig stelde. Afbeelding: Luc Lodder

echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

EVV voetbalt ook komend seizoen in de derde divisie. Dan samen met kampioen en promovendus Groene Ster. De Echtenaren wonnen zondag met 3-0 van Una.

Jarenlang was EVV als enige de vaandeldrager van het Limburgse amateurvoetbal. Volgend jaar zijn er, met nu ook Groene Ster uit Heerlerheide, twee provinciale ploegen op dat niveau actief.

Dit seizoen dreigde er voor de voetballers uit Echt serieus een einde aan het verblijf in de derde divisie te komen. Maar wonderen bestaan nog. De Echtenaren moesten zondag zelf winnen en concurrent JVC Cuijk moest verliezen. Zo geschiedde.

Opluchting

Het laat zich raden dat de opluchting op sportpark In de Bandert groot was. Pff… Aanvoerder Rick Geenen zakte na afloop even royaal onderuit. „Echt. Opgelucht. Dat is het juiste woord”, mompelde hij. „Ik snap niet hoe we het zover hebben kunnen laten komen.”

Ook hij zal gedacht hebben; ‘eind goed, al goed’. Een stoel verder zat trainer Tini Ruijs met een glimlach van oor tot oor. Aan niets was gedurende de wedstrijd te merken dat de spanning zo groot was. „Dat zal de ervaring zijn”, verklaarde hij na even nadenken. „Ik heb er niets aan om als een dolle langs de zijlijn te staan. Dit team is gebaat bij rust. Dan presteren ze het beste.”

Spanning in de benen

Een half uur lang voetbalde EVV met de spanning in de benen. De tegenstander uit Veldhoven leek echt te geloven in een minieme, theoretische kans om nog een periodetitel te pakken.

Zodra de thuisploeg onder de druk van de tegenstander uitkwam, waren de rollen ook prompt omgedraaid. En meteen was het ook raak. Jordi Beelen bediende Bob Vankan op maat. Vanuit een scherpe hoek werkte hij de bal stuiterend onder doelman Robin van Iersel van Una: 1-0.

Beheerst

Luttele minuten later kreeg EVV een strafschop die Rick Geenen beheerst binnenschoot: 2-0. Vlak voor het einde kreeg de aanvoerder van EVV de mogelijkheid om vanaf elf meter de stand naar 4-0 te tillen. Dit keer stond de doelman van de gasten op de juiste plaats. Tussendoor maakte Luqmane Bezzat aan alle onzekerheid een einde door fraai de 3-0 binnen te werken.

Het duurde na afloop even voordat het besef was doorgedrongen dat EVV veilig was. „Nog één training en dan hebben jullie vakantie”, deelde trainer Ruijs mee. „Jullie hebben het verdiend.”