Vierde Klasse G

Wondersoep stuwt voetballende Vogels naar derde periode

Print
Wondersoep stuwt voetballende Vogels naar derde periode

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heijen / Siebengewald -

Het vóór de winterstop zo teleurstellende Stormvogels won zondag met 1-3 van Heijen en pakte de derde periode. „Het kan gek lopen”, aldus speler Lloyd Kooiman.

De één slaat een kruisje, de ander tikt drie keer op de neus van zijn voetbalschoen. Bij Stormvogels’28 hebben ze een ander, collectief ritueel voor de wedstrijd: het eten van soep.

Om precies te zijn Chinese tomatensoep, met liefde gemaakt door de vader van aanvaller Lloyd Kooiman. „Daar zijn we na de winterstop mee begonnen”, vertelt Kooiman-junior. „Of het bijgeloof is weet ik niet, maar sindsdien gaat het wel een heel stuk beter.”

Wondersoep

De cijfers liegen niet: in de eerste seizoenshelft behaalde het team uit Siebengewald twaalf punten, na de introductie van de wondersoep 37. De oranjehemden trokken de laatste drie maanden een eindsprint waar Usain Bolt in zijn beste tijd jaloers op zou zijn geweest.

„Dat we de derde periode hebben gewonnen en ook nog eens als tweede zijn geëindigd, hadden we niet durven denken”, geeft Kooiman toe. „Vóór de winterstop stonden we nog bijna onderaan en nu spelen we promotiewedstrijden. Het kan gek lopen.”

Lekker gevoel

Dat gold zeker ook voor het duel tegen Heijen, tot zondagmiddag de enige nog overgebleven concurrent in de derde periode. ‘De Vogels’ domineerden vanaf het begin, maar de thuisploeg kreeg aanvankelijk de grootste kansen.

Toch was het Kooiman die de score aan het begin van de tweede helft opende met een laag schot: 0-1. „Dat was op een belangrijk moment en gaf een lekker gevoel. We waren er vanaf toen zó dichtbij.”

Ouderwetse huifkar

De Heijenaren knokten zich daarna middels een kopbal van Maarten van der Burg terug in de wedstrijd (1-1). Tevergeefs, want Thijn Fransman (schuiver in de lange hoek) en Gijs Creemers (kopgoal van dichtbij) klaarden het klusje alsnog: 1-3. Waarna het feestje voor Stormvogels op de ouderwetse huifkar kon beginnen.

Bij Heijen was er uiteraard teleurstelling, maar ook realisme. „Aan het begin van het seizoen hadden we hiervoor getekend”, stelde voorzitter Ineke Lambregts. „Handhaving was het doel, dus we kunnen trots zijn op deze eindklassering (zesde plek, red.). We hebben een goede groep met de trainer als verbinder. Het kan alleen nog maar beter worden.”