derde klasse c

Voetbalseizoen HBSV duurt voort: nacompetitie als toetje

Print
Voetbalseizoen HBSV duurt voort: nacompetitie als toetje

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

helden / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

HBSV mag gaan spelen om promotie naar de tweede klasse. De 1-1 tegen Helden was voldoende voor het bereiken van de nacompetitie.

Het was een wedstrijd die ging om een plaats in de nacompetitie. Helden moest winnen en HBSV had voldoende aan een gelijkspel. De thuisclub opende al snel de score door een treffer van Bas Wijnands, maar tien minuten later was het alweer gelijk.

Kunst en vliegwerk

Door een ongelukkige handsbal van Stan van Berlo kregen de gasten een strafschop. Roy Heesen schoot die onberispelijk binnen. Helden moest vol in de aanval en kreeg ook een aantal riante mogelijkheden op de winnende treffer, maar met kunst en vliegwerk hield de ploeg uit Hout-Blerick stand.

Trainer Roger Ceulemans van HBSV was opgelucht toen de 1-1 over de streep was getrokken: “Helden heeft de mogelijkheden gehad met een bal tegen de paal en de keeper die redt in een één tegen één. De gelukkigste heeft het gered.”

Zijn team gaat nu spelen om te promoveren. “Niks moet. Voor ons is dit een toetje. Als we ons dit seizoen veilig zouden spelen was het al goed. We hebben dus niets te verliezen en gaan gewoon lekker voetballen.”

Mooi afscheid

Van teleurstelling om het missen van het toetje was bij Helden weinig te merken. Vooraf gaf trainer Rob Jacobs al aan dat de eerste doelstelling bereikt was: erin blijven. Aanvoerder Jeroen Thijssen deelde die mening. “We hebben het als promovendus hartstikke netjes gedaan door bij de eerste vijf te eindigen”, aldus Thijssen.

Hij neemt na 16 seizoenen in het eerste van Helden afscheid en gaat met een aantal vrienden in het derde spelen. “Ik heb altijd op een redelijk niveau kunnen voetballen en zelfs een paar jaar tweede klasse gespeeld. Ik ben dit seizoen teruggekomen na een beenbreuk en heb er een mooi afscheid van kunnen maken.” Zijn team nam tevens afscheid van Ton Peeters en Nicky van Lier.