derde klasse b

Degradatie na kansloze voetbalmiddag domper op feest De Leeuw

Print
Degradatie na kansloze voetbalmiddag domper op feest De Leeuw

Teleurstelling bij de spelers van De Leeuw. Degradatie is na de oorwassing in Geleen een feit. Afbeelding: ermindo armino

geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Brunssum -

Uitgerekend in het weekend waarin het 75-jarig jubileumfeest werd gevierd, viel het doek voor De Leeuw. De ploeg verloor kansloos bij kampioen Lindenheuvel Heidebloem Combinatie: 6-0.

Met een half dozijn tegentreffers werd De Leeuw uit de derde klasse gekegeld. Na twee seizoenen moet Brunssums grootste voetbalvereniging een herstart maken in de vierde klasse.

De degradatie kwam keihard aan bij spelers, trainer en supporters. Frustratie, pijn, verdriet, schuldgevoel, diepe ontgoocheling. De negatieve emoties vochten na afloop om voorrang.

Illustratief

Aanvoerder Tom van Vugt vocht tevergeefs tegen opborrelende tranen. „Dit duel was een weerspiegeling van het hele seizoen. We beginnen goed en gemotiveerd, laten echter drie prima kansen liggen en komen vervolgens buitengewoon knullig op achterstand. Het zelfvertrouwen was daarna inderdaad meteen weg.”

Verklarend: „Dat heeft te maken met de ervaringen in de afgelopen maanden. Hoewel een aantal spelers niet het niveau heeft gehaald van vorig seizoen, waren we voetballend zelden echt de mindere. Maar gebrek aan fortuin en scorend vermogen waren de achilleshiel. Negen keer gelijk is in dat verband ook illustratief.”

Plumpudding

De Leeuw moest winnen en daarbij hopen op een misstap van Spaubeek. De freewheelende thuisploeg leek De Leeuw ruim baan te geven voor een stunt.

Drie dotten van kansen waren echter niet aan de hekkensluiter besteed. Nadat een voorzet van Bart Zelis pardoes in het doel zeilde, zakte De Leeuw als een plumpudding in elkaar. Marchello Paterek kreeg alle ruimte en tijd om de score te verdubbelen: 2-0.

Na de pauze was De Leeuw, waar met uitzondering van de naar Heksenberg vertrekkende vleugelverdediger Jasper Wijnen, komend seizoen alle spelers de vereniging trouw blijven, geen partij meer voor de nu vol gas gevende kampioen uit Geleen.

Nieuwe smaakmaker

Yoël Henssen manifesteerde zich met een fraaie hattrick als de nieuwe smaakmaker in Lindenheuvel. Aanvoerder Jiri Acampo maakte in zijn afscheidsduel, op aangeven van Dennis Welters, op de valreep het half dozijn vol (6-0) en kreeg daarna prompt een welverdiende publiekswissel.