eerste klasse d

Geen feest voetballers Bekkerveld, maar knokken voor lijfsbehoud

Print
Geen feest voetballers Bekkerveld, maar knokken voor lijfsbehoud

Afbeelding: Getty Images

heerlen / Hoensbroek / Neeritter -

Bekkerveld moest van Veritas winnen om directe degradatie te voorkomen. Dat lukte. Door de 2-1 zege werd de nacompetitie bereikt. Eerste pot: in het feestweekend.

De rooms-katholieke sportvereniging Bekkerveld bestaat 75 jaar en dat wordt komend weekend gevierd. Toch kan niet iedereen zich vol in het feestgedruis storten. „Het wordt een nacompetitieweekend”, zegt voorzitter Paul Reijns. „Het eerste en tweede elftal spelen tegen degradatie, terwijl de vrouwen kunnen promoveren.”

Op de vraag of het samenvallen van de activiteiten niet vervelend is, antwoordde de preses: ,,Natuurlijk had ik liever gezien dat beide teams zich nu al gehandhaafd zouden hebben. Maar we maken er een spannend en mooi weekend van.”

Gebrek aan scorend vermogen

Zonder de door privéomstandigheden afwezige Joep op den Kamp leek het manco van Bekkerveld - gebrek aan scorend vermogen - in het duel tegen het uitgespeelde Veritas weer de kop op te steken.

Dat bleek overigens nog niet uit de beginfase, toen de thuisclub al na twee minuten door Dimitri Orbons op 1-0 kwam. De ploeg van Coocky Voorn hield het tempo erin en bij vlagen combineerden de gastheren goed. Een of twee doelpunten meer zou Bekkerveld meer rust hebben gegeven.

‘Gevaarlijke’ voorsprong

Net zoals de thuisclub kende Veritas ook een droomstart. Vier minuten na rust was het 1-1 door Sjoerd Linssen. Door die tegengoal sloop de onzekerheid in de ploeg, de combinaties stokten.

Bekkerveld wankelde even, maar ging dringend op zoek naar de winst. Met waarschijnlijk de meest simpele goal uit zijn carrière zette Demsey Dowson zijn ploeg op 2-1. De credits waren voor de snelle Lars Vincken, die de bal op een presenteerblaadje aanbood.

Door die ‘gevaarlijke’ voorsprong bleef het spannend tot het einde, want Bekkerveld miste de mooiste kansen. Een afgekeurde goal van Randy Eberhard kon er ook nog wel bij.

Geen feest

„Ik denk niet dat we minder zijn dan veel ploegen in deze klasse”, zegt Ruben Henssen. „Die kansen die we niet benutten. We mogen blij zijn met deze zege. Laten we hopen dat het vertrouwen terugkomt. Wij gaan niet feesten. Daarvoor is de nacompetitie veel te belangrijk. Ik zal er alles aan doen om met Bekkerveld in deze klasse te blijven”, aldus Henssen die naar Minor verkast.