tweede klasse g

Caesar verstiert dubbel voetbalfeest en wint derde periode

Print
Caesar verstiert dubbel voetbalfeest en wint derde periode

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

hoensbroek / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Caesar wint niet alleen bij Heksenberg (0-1), maar ook de derde periode. Voor de thuisclub rest de nacompetitie voor klassenbehoud.

De discogeluiden schalden je bij het betreden van sportpark ‘De Dem’ al van verre tegemoet. Dit als opmaat naar een eventueel te behalen kampioenschap van het op hetzelfde complex spelende EHC, dat op bezoek moest naar Wittenhorst.

Dubbel feest

Het zou natuurlijk een heel mooi scenario zijn als dan ook nog eens Heksenberg zich op deze zondag veilig kon spelen. Zodoende kon er dubbele feestvreugde in de kantine ontstaan.

Tegenstander Caesar had echter heel andere plannen. Op jacht naar de periodetitel zou winst betekenen dat deze titel op eigen kracht aan het palmares kon worden toegevoegd. Iets waaraan een tijd geleden niemand meer gedacht had.

Niemandsland

Trainer Danny Volkers: „We verkeerden toen eigenlijk in een soort niemandsland. Pas nadat we een viertal duels op rij hadden gewonnen, was daar ineens het zicht op een periodetitel. Een titel, die we overigens vorig week ook al veilig hadden kunnen stellen, maar dat toen niet lukte. Nu zijn we blij.”

Teleurstelling echter bij Caesar- verdediger Glenn Luyten. Hij moest de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken. Voor deze normaliter vaste waarde in de verdediging zorgde een vijfde gele kaart voor een wedstrijd schorsing. „Jammer natuurlijk dat ik uitgerekend dit duel moet missen, maar ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Onneembare vesting

Al binnen vijf minuten had hij het gelijk aan zijn kant kunnen hebben. Het was echter Heksenberg-keeper Kay van Eijk, die met een drietal miraculeuze reddingen zijn doel tot een schier onneembare vesting wist om te toveren. Voor hem was het dan ook sneu dat een van richting veranderd schot van Guido Kaanen later in de wedstrijd wel doel trof.

Caesar mocht in de eerste helft frank en vrij opbouwen. Dit tot ongenoegen van Heksenberg-spits Mike Olijve, die zijn teamgenoten alleen maar zag teruglopen, waardoor hij in defensieve zin van het kastje naar de muur werd gestuurd.

Bier drinken

Pas in de tweede helft kwam er getalsmatig meer druk naar voren. Caesar kwam een paar keer goed weg, maar aan de stand veranderde niets meer. Het gevoel van Luyten werd dus bewaarheid. Zijn reactie na afloop was zowel duidelijk als logisch. „Dat wordt dus bier drinken vanavond.”