vierde klasse a

Geen voetbaltoetje voor Keer na indrukwekkende eindsprint

Print
Geen voetbaltoetje voor Keer na indrukwekkende eindsprint

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

cadier en keer / Schimmert -

Keer moest thuis winnen van Schimmert om een slecht gestart seizoen af te sluiten met een periodetitel. Het werd 1-1.

Schimmert bewaarde goede herinneringen aan complex Bakkerbosch in Keer. Nog maar drie jaar geleden werd daar een historisch kampioenschap naar de derde klasse uitbundig gevierd. Schimmert floreerde en Keer degradeerde destijds.

Geen ‘campingpotje’

Nu is de situatie anders. Keer maakte nog een kans op de derde periodetitel en Schimmert handhaafde zich vorige week ternauwernood. Zodoende waren de belangen voor Schimmert vrijwel nihil.

Al snel werd echter duidelijk dat de gasten het seizoen niet met een campingpotje wilden afsluiten. De blauw-witten namen voor rust een overwicht met venijnig voetbal. Mitch Moers en Joeri Beijer waren dicht bij een verdiende openingstreffer.

Stylist en supersub

Keer-coach Erik Stulens moet in de pauze iets geraakt hebben bij zijn team. Eindelijk liet de ploeg zich zien als een ware runner-up. Nadat eerst Lars Stulens een droomkans onbenut liet, gaf stylist Jeroen Costongs in een scrimmage het laatste zetje: 1-0.

Jim Franssen en de jeugdige Sverre Croonen (17) hadden de score kunnen verdubbelen, maar het was Schimmert dat het op basis van de eerste helft dik verdiende doelpunt scoorde. Supersub Tom Hautvast strafte een slippertje van Keer-goalie Maikel Vervisch af: 1-1.

Doelstelling behaald

Zo kon er een forse streep door de nacompetitiedroom van Keer, dat het seizoen slecht begon, maar sinds eind maart geen wedstrijd meer verloor. Stulens: „Natuurlijk was nacompetitie super geweest, maar ik ben al dolgelukkig met het behalen van onze belangrijkste doelstelling: handhaving”.