Derde klasse C

Scorende Hanssen regisseert zijn eigen afscheid bij Baarlo

Print
Scorende Hanssen regisseert zijn eigen afscheid bij Baarlo

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Baarlo / Blerick -

Baarlo had in de strijd tegen nacompetitievoetbal alles in eigen hand. Op bezoek kwam Blerick, dat aan één punt genoeg had. Door de 2-0 zege is Baarlo nu veilig en gaat Blerick de nacompetitie in.

‘Nog eine kier alles gaeve’ stond er op een spandoek dat zichtbaar werd toen de rode rookwolken waren weggetrokken op Sportpark de Meeren.

Baarlo had nog een overwinning nodig om directe handhaving veilig te stellen. Tegenstander Blerick kwam echter naar Baarlo toe om er niet te verliezen. Eén punt zou voor de gasten volstaan om nog een jaar derde klasse te voetballen.

Uiterst vreemde competitie

Maar de derde klasse C heeft zich gaandeweg het seizoen ontpopt tot een uiterst vreemde competitie. Waar NWC zich met een straatlengte voorsprong tot kampioen kroonde, was het in de staart tot op de laatste speeldag spannend.

Door het feit dat Oranje Zwart uit Helmond uit de competitie werd gehaald, was er bovendien geen directe degradant. Iets wat de strijd onderin niet minder spannend maakte. Liefst vier ploegen maakten zondag nog kans op de nacompetitie.

In het teken van afscheid

Twee van die ploegen stonden in Baarlo tegenover elkaar. „In Blerick wonnen we al met 0-3, dat was de eerste overwinning van het seizoen. Hopelijk vandaag dan maar de laatste overwinning”, vertelde secretaris Len Gielen van Baarlo in de bestuurskamer, omringd door bossen bloemen.

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen stond namelijk in het teken van afscheid. Naast het afscheid van trainer Rob Geenen was het ook het laatste duel van Matthijs Hanssen.

Enorme ontlading

In eerste instantie werd er ook nog nadrukkelijk gekeken naar het treffen tussen MVC en belangrijkste concurrent IVO. Baarlo had daar na de treffer van Matthijs Hanssen halverwege het eerste bedrijf echter geen boodschap meer aan (0-1). Een ontlading van titelwinnende proporties volgde. Die ontlading werd nog groter toen diezelfde Hanssen kort voor tijd de marge verdubbelde (0-2).

Door de zege van IVO op MVC’19 is Blerick veroordeeld tot de loterij der nacompetitie. Maar het feest was in Baarlo. Het middelpunt van dat feest? Matthijs Hanssen natuurlijk.