Derde Klasse C

Bijzondere voetbalmiddag papa Rick: scoren en afscheid bij IVO

Print
Bijzondere voetbalmiddag papa Rick: scoren en afscheid bij IVO

Afbeelding: Getty Images

Velden / Maasbree -

IVO heeft de laatste strohalm gegrepen om de nacompetitie in de derde klasse te ontlopen. Kersverse vader Rick Broekaart was de grote man tegen MVC’19 (2-1).

Opluchting, blijdschap en opgekropte frustraties die naar boven kwamen. De emoties waren duidelijk zichtbaar bij de IVO-spelers na het laatste fluitsignaal. In het bijzonder bij matchwinner Rick Broekaart.

Staande ovatie

Hij werd afgelopen woensdag vader van Fenn, speelde zijn laatste wedstrijd voor IVO en maakte de winnende treffer waardoor IVO ook volgend jaar in de derde klasse uitkomt.

„Het is echt ongelooflijk”, zei een geëmotioneerde Broekaart. „Ik ben zo blij dat we het gered hebben. Dat ik dan uitgerekend vandaag ook nog eens de beslissende goal maak, is echt bizar. Dat doet me veel”, aldus Broekaart die na afloop een staande ovatie kreeg van de Veldense supporters.

Geloof verdwenen

Wie in de rust ingezet had op een overwinning van de Veldenaren, had grof geld kunnen verdienen. IVO wachtte al vier wedstrijden op een overwinning en toonde geen overvloed aan passie en strijdlust.

Bij de rust stond de ploeg ook nog eens op een 0-1 achterstand en mocht het van geluk spreken dat keeper Job Heijligers enkele keren sterk optrad. Ook langs de lijn was het geloof zo goed als verdwenen.

Kracht en vechtlust

In de tweede helft gebeurde dan toch waar vrijwel niemand meer rekening mee hield. De mannen van de vertrekkende coach Eric Caasenbrood leken nu pas te beseffen waar ze voor speelden. De ploeg toonde meer strijdlust en kwam via een benutte strafschop van Dick Louwhoff snel op 1-1.

Onder andere invaller Siebe Munten bracht daarna met enkele stevige tackles iets teweeg en ook in de dug-out groeide het vertrouwen. Een kwartier voor tijd viel de bevrijdende 2-1 na een snelle uitval. „We moesten uit een ander vaatje tappen, en dat hebben we gedaan. We zijn een voetballende ploeg, maar we hebben het in de tweede helft op kracht en vechtlust gewonnen”, zei Broekaart.

Hoogtepunt

Voor de 32-jarige Broekaart, die na dertien seizoenen in het eerste van IVO zijn schoenen aan de wilgen hangt, is het een dag om nooit te vergeten. „Ik ben twee keer kampioen geworden met IVO, we hebben in de tweede klasse gespeeld, maar dit voelt toch ook als een hoogtepunt”, zei hij. Maar bovenal heeft hij een prachtig verhaal dat hij later aan Fenn kan vertellen.