Linda Verboeket Nederlands kampioen sprong

Print
Linda Verboeket Nederlands kampioen sprong

Linda Verboeket na haar winst op sprong. Afbeelding: Sportclub Pareja

Panningen -

Linda Verboeket van Sportclub Pareja uit Panningen heeft deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen turnen dames 2e divisie. Hiervoor wist zij zich eerder te plaatsen middels diverse voorrondes. Op zaterdag 25 mei nam zij deel aan de meerkampfinale en op zondag aan de toestelfinales sprong en brug. Op sprong legde zij beslag op de Nederlandse titel.

Op zaterdag turnde Linda een stabiele wedstrijd na een goede balk, vloer, sprong en brugoefening. Met een totaal puntentotaal van 46.934 haalde zij een vijfde plaats. Hiermee is zij de enige Limburgse bij de beste tien van Nederland. Tevens mag zij deelnemen aan de Ahoy cup, die op 22 juni plaatsvindt, samen met de finale van de eredivisie (dames en heren).

Op zondag 26 mei mocht Linda deelnemen aan de toestelfinale sprong en brug. Bij de toestelfinale brug eindigde zij op de vierde plaats met 10.833 punten. Bij de toestelfinale sprong had zij een goede uitvoering van een overslag salto en een overslag salto gehoekt. Met een puntentotaal van 12.900 over het gemiddelde van de twee sprongen pakte zij de Nederlandse titel.