Verdachte (38) aangehouden voor dodelijke caravanbrand

Print
Verdachte (38) aangehouden voor dodelijke caravanbrand

Camping ’t Karrelwiel waar de dodelijke caravanbrand plaatsvond. Afbeelding: Facebook

Meerlo -

Een 38-jarige man uit het Brabantse Maashees is maandagochtend aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij een caravanbrand in Meerlo waarbij de bewoner om het leven kwam. De brand in de stacaravan had plaats in de nacht van 23 op 24 januari.

De bewoner van de caravan kwam daarbij om het leven. De verdachte is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting en doodslag/moord.

Brand in stacaravan

De hulpdiensten rukten in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 januari uit naar camping ’t Karrewiel in Meerlo, waar een stacaravan in brand stond. Bij het blussen van de brand door de brandweer werd een dodelijk slachtoffer aangetroffen. Uit DNA-onderzoek bleek dat dit de bewoner van de stacaravan is.

Het onderzoeksteam kwam de verdachte op het spoor na het onderzoek dat de afgelopen maanden achter de schermen is doorgegaan. Behalve technisch sporenonderzoek in en rondom de caravan heeft ook een buurtonderzoek plaatsgevonden. Ook hield de politie een week na de brand een passantenonderzoek bij de camping. Via sociale media zijn burgers opgeroepen om informatie te delen.