Spandoekenstrijd met humor tussen fans van MVV en Roda

Print
Spandoekenstrijd met humor tussen fans van MVV en Roda

Het spandoek van de MVV-fans in Kerkrade. Afbeelding: Facebook

Kerkrade / Maastricht -

De financiële problemen van Roda JC zijn aanleiding voor een spandoekenstrijd tussen fans van de club en van het rivaliserende MVV. Humor voert daarbij de boventoon.

Maastrichtse supporters van de Angelside zetten zondagavond laat negen blauwe tonnen voor het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Een verwijzing naar de negen ton, die Roda snel moet vinden om een faillissementsaanvraag te voorkomen. ‘Hier negen ton voor RJC met de groeten van MVV’, luidt de tekst op een spandoek.

Spandoekenstrijd met humor tussen fans van MVV en Roda
Het spandoek met de reactie van de Roda-fans. Foto: Facebook

Liever failliet

Een groep Roda-fans reageerde snel: bij de tonnen toonden ze een eigen spandoek met de tekst ‘Retour afzender. Liever failliet dan steun uit 043’.

Spandoekenstrijd met humor tussen fans van MVV en Roda
De reactie weer van de MVV’ers, nu bij De Geusselt. Foto: Facebook

Derde actie

Wat de MVV-supportersgroep weer tot een volgende actie inspireerde. Een foto op social media van een paar tonnen op een bankje bij stadion De Geusselt in Maastricht: ‘We hebben ze even voor jullie op de bank gezet, mochten jullie je bedenken’.

Op de Facebookpagina van de Maastrichtse Angelside wordt veel gereageerd op de spandoekenstrijd. De meeste reageerders, van beide kanten, zien de humor er wel van in.

Brandweer

Het verhaal kreeg maandagochtend vroeg trouwens nog wel een staartje. Lees dat opmerkelijke verhaal hier: Brandweer rukt met ‘spoed’ uit voor supportersgrap met afvalvaten