Brandweer rukt met ‘spoed’ uit voor supportersgrap met afvalvaten

Print
Brandweer rukt met ‘spoed’ uit voor supportersgrap met afvalvaten

De brandweer was maandag vroeg ter plekke bij de vaten die daar door MVV fans waren neergezet. Afbeelding: Facebook /Bob Severijns

Kerkrade / Eygelshoven / Maastricht / Itteren -

De spandoekenstrijd tussen fans van MVV en Roda JC heeft een staartje gekregen. De brandweer in Maastricht rukte maandagochtend met ‘spoed’ uit vanwege blauwe vaten die bij stadion de Geusselt op en bij een bankje stonden.

De brandweer kwam even voor zeven uur met een brandweerauto naar het Stadionplein, vanwege melding van de dump van afvalvaten. Op en bij een bankje op het plein stonden zeven blauwe vaten die leeg bleken te zijn, zo constateerde de leidinggevende officier van dienst.

Lees ook: Spandoekenstrijd met humor tussen fans van MVV en Roda

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat bij het aantreffen van afvalvaten een standaardprocedure in gang wordt gezet. „We hebben het bovendien met ‘spoed’ aangemerkt, omdat de vaten op een plein stonden waar ook veel mensen komen. Je neemt geen enkel risico.”

De vaten waren er door MVV-fans neergezet in een ludieke supportersstrijd met hun rivalen van Roda JC, dat in financiële nood verkeert.

De brandweer heeft de melding doorgegeven aan de gemeente Maastricht, die de vaten zal ophalen.