Meer dan tien aangiftes tegen Gökmen Tanis na tramaanslag

Print
Meer dan tien aangiftes tegen Gökmen Tanis na tramaanslag

Een tram rijdt langs het 24 Oktoberplein, waar de aanslag op 18 maart plaatsvond. Gökmen Tanis opende het vuur in en bij een tram. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. Afbeelding: ANP

Meer dan tien betrokkenen van de aanslag in en rond de tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht hebben aangifte gedaan tegen Gökmen Tanis.

Dat meldt het Openbaar Ministerie desgevraagd aan het AD. ,,Het zijn mensen die gewond zijn geraakt en om mensen die zich anderszins wel benadeeld voelen door de verdachte”, laat een woordvoerder van het OM weten. ,,Bijvoorbeeld omdat ze zich bedreigd voelden.” Justitie wil niet zeggen hoeveel aangiftes er exact zijn binnengekomen.

De betrokken hebben aangifte gedaan van poging tot moord, poging tot doodslag en bedreiging met een terroristisch oogmerk. Het zijn precies de zaken waarvan ook het OM Tanis van verdenkt. ,,De meeste aangiftes zijn al kort na 18 maart bij ons binnen gekomen,” zegt de OM-woordvoerder. ,,Mede op basis daarvan hebben we de ten laste legging gemaakt.”

Bij de aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht vielen op 18 maart vier doden. Eén gewonde, een 20-jarige vrouw uit Utrecht, ligt nu nog in het ziekenhuis. Het is onbekend hoe ze eraan toe is. Gökmen Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechtbank verschijnen.