Maastrichtse componisten herdenken Frans Mulder

Print
Maastrichtse componisten herdenken Frans Mulder

Het Bonnefantenmuseum. Afbeelding: Ellis Regina Jansen

Maastricht / Itteren -

Het laatste concert in de reeks ‘Muziek in het Bonnefanten’ wordt gehouden op zondag 2 juni. Het gratis concert in Bonnefanten begint om 14.30 uur.

De reeks is een initiatief van Theater aan het Vrijthof en het Bonnefantenmuseum. Tijdens dit laatste concert brengen Maastrichtse componisten een eerbetoon aan een van de te vroeg overleden zonen van de stad, Frans Mulder. Ter afsluiting van deze reeks van zes concerten presenteert Theater aan het Vrijthof samen met het Bonnefantenmuseum dit gratis toegankelijk concert. Het publiek hoeft geen concertticket te kopen, enkel een toegangskaartje voor het museum aan de kassa. Het concert vindt plaats in de vorm van een kleine tour door het museum waarbij de musici op verschillende plekken spelen. Steeds is er op de betreffende zaal een korte inleiding op de kunst die daar aanwezig is.

Onder de naam ’Muziek in het Bonnefanten’ presenteerde Theater aan het Vrijthof samen met het Bonnefantenmuseum een eenjarige concertreeks waarin muziek en kunst werden samengebracht. Op vijf zondagen werden bezoekers meegenomen op een ontdekkingstocht door muziek en beeldende kunst in de zalen van het Bonnefanten.

Frans Mulder

Frans Mulder overleed in 2000 in de bloei van zijn leven op 43-jarige leeftijd. Zijn composities getuigen van een grote gevoeligheid voor klankkleur en vorm. Hij streefde ernaar hedendaagse, toegankelijke muziek te schrijven: „Muziek is pas goed als je van begin tot eind geboeid kunt blijven luisteren”. Kamermuziek in diverse kleine formaties van Mulder komt tot klinken in de context van die van zijn Maastrichtse docenten Henri Delnooz en Robert HP Platz. Ook de onbekende, lichtere songs van Mulder krijgen de aandacht tijdens dit concert.