Zeg het maar… Maurice Gransier

Print
Zeg het maar… Maurice Gransier

Maurice Gransier. Afbeelding: Jo Goossens Fotografie

Urmond / Elsloo -

Op Hemelvaartsdag vindt in Urmond het gratis festival Urpop plaats. Maurice Gransier boekt de bands en vertelt ons welke bands we moeten zien.

Wat opvalt is dat er allerlei muziekstijlen door elkaar geprogrammeerd zijn. Doen jullie dat bewust?

„Dat klopt. We zijn een familiefestival en willen dus ook een zo breed mogelijk publiek aanspreken.”

Hoe lang bestaat Urpop al?

„Dit is de 38e editie. In 1982 is het festival ontstaan op initiatief van Jongerencentrum De Kelder en de buurtvereniging. Aan de ene kant als gratis alternatief voor Pinkpop, aan de andere kant om lokale bands een kans te geven.”

Worden er nog steeds lokale bands geprogrammeerd?

„Absoluut. De band Cato is afkomstig uit Urmond en omstreken. Ze repeteren in Berg aan de Maas.”

Een naam die opvalt is Son Mieux. Ze hebben een landelijke hit dit jaar met Leeds. Hoe heb je de heren weten te strikken?

„Vorig jaar traden The Brahms bij ons op. Zij hebben dezelfde manager en hij tipte ons. We zijn een gratis festival dus moeten er op tijd bij zijn. Ik programmeer ongeveer twintig jaar en soms heb je wat geluk. Zo hebben we Van Dik Hout, Postmen en de WW-band in het verleden al eens op het podium gehad.”

De Great Queen Rats sluiten af?

„Klopt, dat is een Italiaanse band. Ik heb ze vorig jaar zelf gezien en paste binnen het budget. Daarnaast kwam de film Bohemian Rhapsody dit jaar uit. Het leek ons een mooie afsluiter.”

Wanneer is Urpop 2019 geslaagd voor jou?

„Als we het droog houden. Een graad of 21 met zo nu en dan een zonnetje zorgt voor de meeste omzet. Dan kunnen we volgend jaar weer een Urpop organiseren.”

Volg alles over Pinkpop

> delimburger.nl/pinkpop