En dat is vijf: restaurantketen Luna ook naar Roosteren

Print
En dat is vijf: restaurantketen Luna ook naar Roosteren

Het voormalige wokrestaurant annex friture in Roosteren wordt verbouwd. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Roosteren -

De Sittardse restaurantketen Luna krijgt er een vijfde vestiging bij. Eigenaar Dimphy Roufs en haar partner Ivo Bovens gaan ook aan de slag in Roosteren.

Luna heeft het pand van een voormalig wokrestaurant annex friture aan de Maaseikerweg gekocht. Binnen zes weken moet hier een luxe friture openen, in oktober volgt restaurant Arrosto (Italiaans voor ‘geroosterd’). Daarvoor is wel een fikse verbouwing nodig, want het pand is na langdurige leegstand behoorlijk onderkomen.

Eigen touch

Door de uitbreiding heeft Luna dertig extra personeelsleden nodig, waarmee het aantal medewerkers op 250 komt. Dimphy Roufs en Ivo Bovens beheren al Luna Eten en Drinken in Sittard en Stein, Windraak 31 en Echt Genieten in Echt. Het pand in Roosteren is het eerste dat ze in eigendom nemen. Roufs: „We geven elke zaak een eigen touch. Daarbij helpt het dat Ivo bouwkundige is. Ik heb altijd veel ideeën over hoe ik de zaak wil inrichten, hij kan het waarmaken.”

Roufs (38) nam in 2004 het voormalige café D’n Hemel aan de Sittardse Markt over. In 2015 volgde de zaak in Windraak, in 2016 Stein en in 2017 Echt. „Het pand in Roosteren had ik al vaker bekeken, maar toen was het niet het goede moment. Nu wel.” De opening van Arrosto is gepland voor 2 oktober. Bij de ‘dubbele zaak’ komt ook een terras.

Raadhuis

Roufs is ook gevraagd of ze interesse heeft in het voormalige raadhuis in Geleen. Daar zag ze mede op advies van Bovens van af omdat het pand minder gunstig is ingedeeld en uit vrees voor complicaties rond de overname. In maart ketste de verkoop van het raadhuis aan twee investeerders af nadat de gemeente een nieuwe eis op tafel zou hebben gelegd.