Fortuna legt Jorrit Smeets tot 2021 vast

Print
Fortuna legt Jorrit Smeets tot 2021 vast

Jorrit Smeets Afbeelding: Pro Shots/Niels Boersema

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Jorrit Smeets blijft bij Fortuna Sittard. De middenvelder tekent een contract tot 2021 in Sittard.

Het contract met Smeets werd eind maart formeel opgezegd, maar al snel daarna begonnen de gesprekken over verlenging. Die zijn nu afgerond. Smeets tekent dus tot 2021 met een optie voor nog een jaar.

Smeets kwam in 2016 naar Fortuna en groeide de afgelopen jaren uit tot een publiekslieveling. Dit seizoen begon de controleur op het middenveld nog enigszins weifelend en hij belandde ook aantal keer op de bank. Na de winterstop groeide hij uit tot een vaste waarde bij Fortuna. In totaal kwam hij 32 keer in actie waarin Smeets twee keer scoorde.

Technisch manager Sjoerd Ars is blij met het behouden van Smeets: „Jorrit is een jongen van de regio die door zijn spel mateloos populair is bij onze supporters. En die liefde is wederzijds weet ik.” Smeets zelf bevestigt dat. „Ik ben in de afgelopen twee jaar ontzettend veel gaan houden van de club en de fans. De warmte van de mensen hier is echt fantastisch. En zoals de fans altijd zingen: ‘Jorrit is een Fortunees’. Dat mogen ze blijven zingen, want het is helemaal waar.”