Excuses voor communicatie herbestemmen school Elsloo

Print
Excuses voor communicatie herbestemmen school Elsloo

De voormalige Jenaplanschool in Elsloo. Afbeelding: Mitchell Giebels

Elsloo -

Met inwoners van Elsloo is niet goed gecommuniceerd over herbestemming van Jenaplanschool Elckerlyc. Wethouder Danny Hendrix vindt excuses aan de buurt op zijn plaats.

Corporatie Zaam Wonen wil de school verbouwen tot een wooncomplex waar het concept Magix Mix wordt doorgevoerd. Er komt gepaste woonruimte voor doelgroepen als jongeren, ouderen, statushouders en mensen die net een scheiding achter de rug hebben. Bedoeling is dat ze straks een contract voor twee jaar krijgen en in die periode geschikte permanente woonruimte vinden. De geplande wooneenheden zijn zo ook bedoeld om de doorstroming in de huursector te verbeteren.

CMB-raadslid Chantal Meijers heeft het college vorige week herinnerd aan de belofte dat al in maart meer informatie zou worden verstrekt over de plannen en de kosten. Ze noemt draagvlak in de buurt cruciaal, zeker als de herbestemming afwijkt van de oude situatie.

Boetekleed

Meijers informeert hoeveel Stein gaat bijdragen en dringt erop aan dat de gemeente als mede-initiatiefnemer en eigenaar van het gebouw snel een informatiebijeenkomst belegt. Hendrix zegt dat die er in september komt en trekt het boetekleed aan. „Er is gewoon een fout gemaakt, we hadden dit eerder met de raad en de omgeving moeten communiceren.”

Om er een wooncomplex van te maken is een verbouwing van de school aan de Burgemeester Eussenstraat nodig. Dit kost zo’n 1 miljoen euro. Een kwart van dit bedrag komt uit een regionale subsidiepot en de gemeente draagt 180.000 euro bij. Zaam Wonen wil investeren, mits ook de provincie meebetaalt.

Afspraken

In januari informeerde het college de raad voor het laatst over de stand van zaken, nadat een haalbaarheidsonderzoek was verricht en een bouwplan financieel uitgewerkt. Omdat over de subsidie nog niet genoeg zekerheid bestond, zette Zaam Wonen nog geen handtekening. Directeur Karel Smitsman zei dat met de buurt nog goede afspraken gemaakt moesten worden en ook Hendrix stelde in zijn brief aan de raad dat uitvoering van het project zou worden afgestemd met de omwonenden.

Het college bespreekt het dossier dinsdag en stuurt de raad binnenkort een actuele informatiebrief.