VVV heeft opvolger Unnerstall definitief binnen

Print
VVV heeft opvolger Unnerstall definitief binnen

Thorsten Kirschbaum. Afbeelding: Videostill

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Thorsten Kirschbaum wordt de opvolger van Lars Unnerstall in het doel van VVV. De 32-jarige doelman heeft een contract voor twee jaar getekend bij de nummer twaalf van de eredivisie en is de vierde aanwinst in korte tijd.

Kirschbaum komt transfervrij over van Bayer Leverkusen waar hij het afgelopen seizoen als derde doelman fungeerde. Kirschbaum debuteerde in het profvoetbal bij TSG Hoffenheim 1899 dat destijds nog uitkwam in de tweede Bundesliga. Hij maakte in 2008 de promotie mee naar het hoogste niveau waar hij vervolgens niet meer op speeltijd kon rekenen. Kirschbaum vervolgende zijn loopbaan achtereenvolgens bij FC Vaduz, SV Sandhausen, Energie Cotbuss, FC Nürnberg en vorig jaar zomer streek hij neer in Leverkusen.

Lees ook: VVV in gesprek met doelman Leverkusen

VVV was al langere tijd in gesprek met de Duitse doelman. Na het aantrekken van Richard Neudecker, Elia Soriano, Steffen Schäfer en Kirschbaum krijgt de selectie van Maurice Steijn steeds meer vorm. Verder werden al de contracten van Delano van Crooij, Tristan Dekker en Christian Kum verlengd. VVV hoopt op korte termijn ook de verbintenis van Johnatan Opoku te verlengen die naar verluidt zal bijtekenen tot de zomer van 2020.