Weer dode in ‘file’ op drukbezochte Mount Everest

Print
Weer dode in ‘file’ op drukbezochte Mount Everest

Afbeelding: AFP

De ongekende drukte op de Mount Everest, met 8.848 meter de hoogste berg ter wereld, heeft opnieuw een leven geëist van een alpinist. Het is het negende slachtoffer in tien dagen.

Volgens andere bronnen staat de teller inmiddels zelfs al op elf doden en vermisten. Een 61-jarige Amerikaanse advocaat overleed maandag na de top te hebben bereikt plotseling door nog onbekende oorzaak tijdens de afdaling.

Lees ook: Deze week zeven doden op Mount Everest

De Nepalese autoriteiten hebben dit seizoen, met april en mei doorgaans als meest geschikte maanden voor een poging de top te bereiken, extra veel vergunningen afgegeven voor expedities. Dat heeft echter ook geleid tot een flinke aanwas van minder ervaren bergbeklimmers, zeiden Sherpa-dragers, gewend aan de zware inspanningen op grote hoogte, in de internationale media. De gunstige weersomstandigheden leidden de voorbije dagen tot een run naar de top en filevorming.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen