Man steekt in op groep schoolkinderen in Japan, doden en gewonden

Print
Man steekt in op groep schoolkinderen in Japan, doden en gewonden

Afbeelding: EPA

Een man heeft in Japan in het wilde weg ingestoken op mensen bij een bushalte. Een meisje van 12 en een volwassen man zijn aan hun verwondingen bezweken.

Twaalf schoolmeisjes en drie volwassenen raakten gewond. De meisjes in de leeftijd van zes tot zeven jaar waren leerlingen van een katholieke school. Zij waren aan het wachten op de schoolbus toen de man op hen in begon te steken.

De verdachte is gearresteerd, maar overleed later aan zijn verwondingen. Hij stak zichzelf met een mes in zijn nek. De man van ongeveer 50 jaar oud, zou twee messen hebben gehad. De aanval vond rond 08.00 uur in de ochtend lokale tijd plaats.Dergelijk geweld is in Japan zeldzaam.

Zwaargewond

Het incident vond plaats in Kawasaki, een stad in de buurt van Tokio. Van de 15 gewonde meisjes zijn er drie er erg aan toe. Een vrouw liep ook ernstige verwondingen op. Ze zijn zwaargewond, voornamelijk aan het hoofd en de nek, zegt een directielid van het ziekenhuis waar ze werden opgenomen.

De Amerikaanse president Donald Trump, die dinsdag zijn vierdaags staatsbezoek aan Japan afrondt, zei dat „de Amerikanen aan de kant van het Japanse volk staan en huilen voor de slachtoffers en hun families”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen