Handbaldoelman Mark van den Beucken maakt transfer naar Tweede Bundesliga

Print
Handbaldoelman Mark van den Beucken maakt transfer naar Tweede Bundesliga

Afbeelding: Stefan Koopmans

Beringe -

Handbaldoelman Mark van den Beucken (22) uit Beringe speelt volgend seizoen in de Tweede Bundesliga bij HSV in Hamburg.

Van den Beucken stond afgelopen seizoen onder de lat bij Herpertz Bevo Hc. Hij speelde al eerder in Duitsland bij TBV Lemgo waar hij debuteerde in de Bundesliga. Ook is hij meerdere malen op proef geweest bij FC Barcelona Handbol.

De Limburgse doelman tekent een contract voor twee seizoenen bij HSV. „Er waren meerdere clubs geïnteresseerd in Duitsland en ook op het hoogste niveau in Zweden, maar HSV voelde voor mij goed. Het is een grote club met een rijke historie en alles is er professioneel geregeld.”

Champions League

HSV won in 2013 de Champions League, maar kreeg daarna financiële problemen waardoor ze werden teruggezet naar een lager niveau. De club speelde afgelopen seizoen in de middenmoot van de Tweede Bundesliga, maar heeft ambities om in de komende jaren nog meer stappen te maken. „Ik wil graag onderdeel zijn van dit groeiproces”, is Van den Beucken duidelijk. „Mijn ambities zijn er altijd gebleven, ondanks dat ik vorig seizoen besloot terug te keren bij Bevo. Het zal altijd mijn club blijven, maar bij Bevo is er een plafond en dat is in Duitsland toch anders.”

Van den Beucken gaat samen met zijn vriendin naar Hamburg waar het tweetal gaat samenwonen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen