Twintigste editie Steyl Promotion met oldtimer treffen

Print
Twintigste editie Steyl Promotion met oldtimer treffen

Het concours d’élégance trekt elk jaar veel bekijks. Afbeelding: Marcel van Sas

Steyl -

Al twee decennia jaar is het ‘sjoënste plaetske aan de Maas’ elk jaar in het eerste weekend van juni volledig in de greep van Steyl Promotion.

Blikvanger van het zomerfestijn op de Patersplak, zoals de kloosterwei aan de Parkstraat in de volksmond wordt genoemd, is nog steeds de show van classic cars op zondag, met naar verwachting ruim 150 deelnemers. Als extra attractie staan er ook enkele tientallen antieken vrachtauto’s geparkeerd. Naast de traditionele rit door de regio is er wederom een ‘concours d’élégance’, waarbij een aantal autobezitters zich kleedt naar de mode uit de tijd waarin hun voertuig is gebouwd. Om 11.30 uur worden ze voorgesteld aan het publiek. De toertocht start om 12.00 uur, rond 15.30 uur wordt de colonne oldtimers terug verwacht. Het publiek mag de mooiste auto’s kiezen aan de hand van een stembiljet. De prijsuitreiking is om 17.00 uur. In het feestpaviljoen is ’s middags een matinee met muziek.

Verder is ook dit jaar op zondag het ketelhuis van de vroegere kloosterdrukkerij van 11.00 tot 17.00 uur open voor publiek. De stoommachines draaien, ditmaal echt op stoom, en in de gerenoveerde kelders worden oude kloosterberoepen getoond. De entree kost 3,50 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Zaterdagavond treedt het organiserende mannenkoor Vriendenkring samen met het Shantykoor Schinveld vanaf 19.30 uur op in het feestpaviljoen, dat die dag tevens vertrek- en eindpunt van de culturele fietstocht van de Tegelse Hofzangers is.