Taakstraf schoonmaakster voor diefstal uit twee hotels Maastricht

Print
Taakstraf schoonmaakster voor diefstal uit twee hotels Maastricht
Maastricht / Itteren -

Een 31-jarige vrouw heeft een taakstraf van 160 uur gekregen omdat ze gestolen heeft uit twee hotels in Maastricht waar ze werkzaam was als schoonmaakster.

De vrouw is door de rechtbank Maastricht veroordeeld voor zes diefstallen uit hotels in februari 2018. De benadeelden zijn twee hotels en gasten van de hotels. Het zwaarste delict betrof de ontvreemding van een HP-laptop, die eigendom was van een Maastrichts hotel. Daarnaast heeft ze een horloge, Samsung-telefoon, twee sloffen sigaretten en geldbedragen van enkele tientjes gestolen.

Op de zitting heeft de schoonmaakster verklaard dat ze veel schulden heeft en de zorg draagt voor kinderen. De gestolen spullen heeft ze verkocht om boodschappen te kunnen doen. Volgens de rechtbank is de schoonmaakster inmiddels hard bezig haar leven weer op de rails te krijgen.

Bovenop de 160 uur taakstraf heeft ze ook een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur gekregen. Ook moet ze de laptop vergoeden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen