Rechter: Mondriaan moet camerabeelden Thijs H. delen met OM

Print
Rechter: Mondriaan moet camerabeelden Thijs H. delen met OM

Afbeelding: AD/Politiefoto

Maastricht / Itteren / Brunssum -

GGZ-kliniek Mondriaan in Maastricht moet camerabeelden waarop drievoudig moordverdachte Thijs H. te zien is, delen met het OM. Dat heeft de rechter-commissaris dinsdag bepaald.

De kliniek weigerde aanvankelijk de beelden te delen in verband met het beroepsgeheim. Het belang van de waarheidsvinding weegt echter zwaarder dan het verschoningsrecht van de zorginstelling „omdat de benodigde informatie op geen andere manier te achterhalen is’’, besliste de rechter-commissaris in Maastricht dinsdag.

Beroepsgeheim

Thijs H. verbleef in de week van de drie moorden meermaals in de kliniek Vijverdal in Maastricht. De avond voor de moorden op de Brunssummerheide klopte hij daar aan voor hulp en kwam de middag erna weer terug. Toen waren er al vermoedens van H.’s mogelijk betrokkenheid, maar het medisch beroepsgeheim stond het informeren van de politie in de weg. Pas toen H. de ochtend na de moorden wegliep, werd het beroepsgeheim doorbroken en werd de politie ingeschakeld.

Lees ook: Bonden en nabestaanden: medisch beroepsgeheim eerder overboord

Om welke camerabeelden van de kliniek het precies gaat, kunnen justitie en de rechtbank niet melden. Waarschijnlijk wil het OM de beelden om een compleet beeld te kunnen schetsen van de tijdlijn en de geestesgesteldheid van H.

.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen