Wilders: we zijn te weinig het land in geweest

Print
Wilders: we zijn te weinig het land in geweest

Afbeelding: ANP

De zware nederlaag van de PVV bij de Europese verkiezingen is te wijten aan de onzichtbaarheid van de partij, vindt voorman Geert Wilders.

De PVV moet meer „het land in”, haar achterban opzoeken en haar opvattingen uitleggen. Maar de PVV zal nooit een vereniging worden waar de leden het voor het zeggen hebben, zegt Wilders.

Lees ook: Wilders rekent op comeback na nulresultaat

De PVV verdwijnt helemaal uit het Europees Parlement, terwijl de partij de afgelopen jaren nog vier Europarlementariërs leverde. Wel bemachtigt de partij alsnog een zetel zodra het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat.

Lees ook: De uitslag van de Europese verkiezingen in jouw gemeente

„We hadden meer naar de kiezer moeten gaan en bijvoorbeeld uitleggen waarom een Nexit een goed idee is”, meent Wilders. „Dat gaan we dus ook doen. En vooral constant, niet alleen in verkiezingstijd.”

Lees ook: PVV-senator vindt dat Wilders moet opstappen

Daar moet de PVV des te meer werk van maken „omdat we geen ledenstructuur hebben”, zegt Wilders, het enige lid van de partij. En dat blijft zo. „We zijn geen eenmansbedrijf, maar we zullen nooit een ledenvereniging worden.”

Aan vertrekken denkt Wilders niet. „Ik zal nooit aftreden. Wat andere partijen doen moeten ze zelf weten, maar ik zit hier nog wel 10, 15 jaar. U zult me nooit zien gaan, ik zal altijd opnieuw die kar blijven trekken. Daar heb ik ook heel veel zin in. En het zal weer een heel groot succes gaan worden.”