Roda stelt vergadering over faillissement uit

Print
Roda stelt vergadering over faillissement uit

Afbeelding: ANP

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC neemt voorlopig geen besluit over een mogelijke faillissementsaanvraag. De aandeelhoudersvergadering die voor dinsdag 17.00 uur op de agenda stond, is uitgesteld naar eind volgende week.

Ook het videogesprek dat eigenaar Frits Schrouff (79,98 procent) en mede-aandeelhouder Aleksei Korotaev dinsdag zouden voeren, is naar een nader tijdstip verplaatst.

Lees ook: Roda-baas hoopt op breed reddingsfront: ‘Ik schat de kans dat het wél lukt groter in’

Negen ton
De Kerkraadse club zit in zware financiële problemen. Roda komt op de begroting van komend seizoen een bedrag van negen ton te kort. Schrouff en zijn adviseurs hadden aangekondigd dinsdag een besluit te nemen, maar ze hebben meer tijd nodig. Er zouden drie geïnteresseerde partijen zijn waarmee over een overname wordt gepraat. Schrouff hoopt voor eind volgende week op een oplossing. Zo niet, dan wordt alsnog een faillissement aangevraagd.

Lees ook: Roda tussen hoop en vrees: het uur U nadert

Volgens een communique van Roda is Schrouff ‘zeer onder de indruk en trots op de diverse loyaliteitsacties van de supporters en sponsoren. Ondanks de moeilijke financiële situatie van de club sterkt hem dat in zijn overtuiging alles op alles te zetten om het voortbestaan van de club te redden.’   

Lees ook: Roda JC: praten, wachten en nagelbijten tot de deadline