Consumentenbond: ‘Android-telefoons gevaarlijk door lage hoeveelheid updates’

Print
Consumentenbond: ‘Android-telefoons gevaarlijk door lage hoeveelheid updates’

Afbeelding: ANP

Fabrikanten van Android-smartphones stoppen te snel met het verzorgen van updates. Dat concludeert de Consumentenbond, die 4 jaar lang de updates bijhield van de zeven populairste smartphonemerken. Volgens de bond is dat onwenselijk, onder meer omdat het gebruik van de telefoons erdoor onveiliger wordt.

Uit de studie blijkt dat dure smartphones zoals de iPhone meer en sneller updates ontvangen dan goedkopere toestellen van dezelfde fabrikant. Ook zijn veel fabrikanten ‘creatief’ met de beloften over updates. Zo brengen ze toestellen met een verouderde Androidversie op de markt, om kort na ingebruikname een versie-update te doen, waarmee ze zich er gemakkelijk van afdoen.

Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond, is niet te spreken over de willekeur van fabrikanten. ,,Updates zijn onmisbaar voor een veilig gebruik van je telefoon. De prijs van een toestel mag niet bepalen of je wel of geen updates krijgt.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen