Variatie en vernieuwing op 39ste Maasbrachter Havendagen

Print
Variatie en vernieuwing op 39ste Maasbrachter Havendagen

Afbeelding: Maasbrachter Havendagen

Maasbracht -

Het havengebied van Maasbracht vormt in het laatste weekend van juni het decor voor de 39ste editie van de Maasbrachter Havendagen. Ten opzichte van voorgaande jaren is de opzet van dit tweejaarlijkse publieksevenement op veel punten vernieuwd. Zo is het programma veelzijdiger en biedt het evenement bezoekers en deelnemende bedrijven alle ingrediënten voor ontspanning, maritiem zakendoen en netwerken.

Zaterdag 29 juni, de tweede dag van de Havendagen, staat in het teken van de gratis toegankelijke Scheepvaart- en Bedrijvenmarkt. Op deze markt presenteren werven, machinebouwers en andere aanbieders van producten en diensten voor de beroeps- en pleziervaart zich, maar ook bedrijven uit andere sectoren zijn welkom.

Voor het eerst dit jaar krijgt de Scheepvaart- en Bedrijvenmarkt een ‘netwerkplein’, waar ondernemers onder een sfeervolle overkapping een stand kunnen huren om bestaande klanten te ontvangen en contacten te leggen met prospects. Een stand reserveren kan nog tot vrijdag 21 juni.

De organisatie heeft dit jaar voor het eerst onder de naam Haven Fair voor de zaterdag en zondag een sfeervolle belevingsmarkt op het programma staan met onder andere mode, lifestyle-producten, vintage-artikelen, streekproducten, gadgets, brocante, antiek en curiosa. Ook nieuw is de nostalgische kermis met een aantal bijzondere attracties uit de jaren ’30 waaronder een fraaie bootjesmolen, een zwanen zweefmolen en een unieke oude draaimolen. De Haven Fair met nostalgische kermis kan gratis worden bezocht op zaterdag 29 en zondag 30 juni.

De plek waar bij voorgaande edities het feestpaviljoen stond, ademt deze keer de sfeer van een ‘open air festival’, inclusief een groot vrijstaand podium met doorlopend optredens, een zwevende festivaloverkapping en een foodtruckplein met gezellig zitjes. Het hele weekend volgen diverse artiesten, bands en dj’s elkaar op. Enkele toppers die het podium van de Maasbrachter Havendagen betreden, zijn Samantha Steenwijk, The Originals, Gerard Ekdom en Hard2Get (Voice of Holland 2019).

Voorafgaand aan de officiële opening van de Maasbrachter Havendagen, vindt op vrijdag 28 juni vanaf 17.00 uur de Sireneborrel XXL plaats. Gastspreker op deze avond is voormalig advocaat en mediapersoonlijkheid Bram Moszkowicz. Dit netwerkevenement heeft een besloten karakter en is exclusief toegankelijk voor ondernemers uit de gemeente Maasgouw. Gratis tickets hiervoor kunnen worden besteld via info@maasgouwondernemers.nl.

Kijk hier voor het totale programma van de Maasbrachter Havendagen.