Michael P.: ‘oprecht spijt’ van moord op Anne

Print
Michael P.: ‘oprecht spijt’ van moord op Anne

Michael P., dinsdag tijdens het hoger beroep Afbeelding: ANP

Michael P. (29) heeft woensdag aan het eind van zijn proces in hoger beroep opnieuw spijt betuigd over het leed wat hij heeft aangericht. P. verkrachtte, ontvoerde en doodde de 25-jarige Anne Faber op 29 september 2017. „Vreselijke feiten”, aldus P. in zijn - korte - laatste woord, „ik ben mij daarvan diep bewust en heb er erg veel spijt van.”

P. zei zich vaak af te vragen wat er van Faber zou zijn geworden, als hij haar niet zou hebben gedood. Over Fabers familieleden zei hij dat hij weet dat zij hem haten „en terecht”.

P. bood zijn excuses aan aan advocaat-generaal Jan Willem Grimbergen, op wie hij dinsdag tijdens een korte ondervraging geagiteerd en dreigend reageerde.

Lees ook: OM eist 28 jaar cel en tbs tegen Michael P.

De rechtbank veroordeelde P. vorig jaar tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging, conform de eis van het OM. Het OM eiste die straf dinsdag opnieuw.

Het hof doet uitspraak op 5 juli.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu