Limburgse trucker niet meer vermist, pas nog gezien in Pools hotel

Print
Limburgse trucker niet meer vermist, pas nog gezien in Pools hotel

Afbeelding: Getty Images

Limbricht -

De 52-jarige vrachtwagenchauffeur Rob Wijhers uit Limbricht wordt niet langer vermist. Hij is dinsdag nog gezien in een hotel in de Poolse grensplaats Slubice, waar hij de rekening heeft betaald. „Wij zijn niet meer actief naar hem op zoek”, zegt de politie Limburg.

De Poolse politie heeft woensdagochtend bekendgemaakt dat Wijhers een dag eerder nog is gezien in Slubice, een plaats aan de Oder tegenover Frankfurt aan de Oder. De trucker uit Limbricht was een ruime week vermist en stond internationaal gesignaleerd.

„Het is voor ons nu geen urgente zaak meer”, zegt de politiewoordvoerder in Limburg. „Een vriend van deze meneer is in Polen op zoek gegaan naar hem en heeft gemeld dat hij is uitgecheckt uit een hotel. Daar heeft hij ook gewoon de rekening betaald. We zijn nu niet meer actief op zoek naar hem.”

Wodka

Wijhers heeft maandag 20 mei een nacht in een Poolse cel doorgebracht nadat hij was aangehouden onder invloed van alcohol. Volgens de Poolse politie reed hij slingerend over de snelweg en parkeerde hij zijn vrachtwagen bij de ingang van een tankstation op een manier dat niemand erlangs kon.

Door de alcohol was de trucker niet aanspreekbaar en toen hij in staat was om zijn deur te openen kwam een sterke dranklucht de politie tegemoet. „Ook werd er een fles wodka in zijn vrachtwagen gevonden. We hebben hem aangehouden en nadat hij zijn roes had uitgeslapen mocht hij dinsdag weer gaan”, zegt politiewoordvoerster Magdalena Jankowska.

Lees ook: Vermiste Limburgse trucker zat in Polen vast om dronkenschap

Hotel

Sindsdien ontbrak ieder spoor van de vrachtwagenchauffeur. Volgens Jankowska is hij in Polen echter niet als vermist opgegeven en doet de Poolse politie geen verder onderzoek. Ook heeft de politie hem niet beboet. Een woordvoerder van de politie in Frankfurt aan de Oder zegt dat Wijhers daar sinds zaterdag 25 mei wel als vermist stond vermeld.

Aan De Limburger laat de Poolse politiewoordvoerster weten dat hij dinsdag voor het laatst is gezien in een hotel in Slubice. „De politie heeft hem gisteren gesignaleerd in een hotel. Of hij sinds zijn vrijlating in een hotel verblijft, is bij ons niet bekend”, zegt Jankowska.

Lees ook: Politie slaat alarm: Limburgse trucker vermist in Polen

Wijhers was in Polen voor zijn werk. Zijn dochter had op 21 mei voor het laatst contact met hem. Hij was toen in Slubice. De truck werd in Polen gevonden met persoonlijk spullen er nog in, waaronder zijn telefoon. Transportbedrijf Limpens in Elsloo, de eigenaar van de vrachtwagen, heeft het voertuig teruggehaald.