Rechter draait diskwalificatie winnares Ironman Maastricht terug

Els Visser bij de finish van de Ironman Maastricht. © Harry Heuts

Els Visser heeft woensdag het kort geding tegen de organisatie van Ironman en de Nederlandse Triatlonbond (NTB) gewonnen. De triatlete eiste met succes dat haar diskwalificatie in de Ironman Maastricht van vorig jaar terug werd teruggedraaid.

Robin van der Kloor

Visser won de wedstrijd - en daarmee de Nederlandse titel - maar werd weken later gediskwalificeerd omdat zij bij het zwemmen een boei had gemist. Dat gebeurde op aanwijzen van een vrijwilliger van de organisatie, voor Ironman een reden om haar uit de uitslag te schrappen.

Visser heeft nu de winst, de nationale titel en 12.000 euro aan prijzengeld terug. ,,Eindelijk gerechtigheid”, zegt de atlete uit Utrecht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal