Sporthal Oirsbeek na brand weer snel open

Print
Sporthal Oirsbeek na brand weer snel open

De oorzaak van de brand was niet meer te achterhalen. Afbeelding: Nifoma

Oirsbeek -

De sporthal van sportcomplex In de Pollack in Oirsbeek kan waarschijnlijk volgende week weer open. De schade van de brand op 13 mei is groter dan aanvankelijk gedacht.

De sporthal en kleedlokalen zijn schoongemaakt. Als blijkt dat ze ook echt schoon zijn kunnen ze komende week weer open. Ook de turnhal kan dan weer open, al moet daarvoor nog een tijdelijke stroomvoorziening worden aangelegd.

Gereinigd

Het gemeenschapshuis bij het multifunctioneel centrum (MFC) werd vorige week weer in gebruik genomen nadat de ruimten grondig gereinigd waren. Alleen de gebruikers van de dojo en de beweegruimte moeten nog enkele maanden geduld hebben. Deze ruimten moeten als gevolg van de brand worden gestript en opnieuw opgebouwd, meldt de gemeente Beekdaelen.

Op maandag 13 maart woedde een korte, hevige brand op het sportcomplex, waarna de ernaast gelegen basisschool De Sprong korte tijd werd ontruimd. De oorzaak van de brand is niet meer te achterhalen omdat de temperatuur zo hoog was dat eventueel bewijsmateriaal is vernietigd. De verenigingen die gebruikmaken van de getroffen ruimten moesten uitwijken.

Schade

Aanvankelijk meldde de gemeente dat de schade meeviel en de horeca gewoon open zou kunnen blijven. Nu blijkt de schade toch behoorlijk omvangrijk. Hoe groot ze precies is kan de gemeente niet zeggen.