Zinnenprikkelende schemerwandeling door De Groote Peel in Nacht van het Kind

Print
Zinnenprikkelende schemerwandeling door De Groote Peel in Nacht van het Kind

Afbeelding: Staatsbosbeheer

Ospel -

In het kader van De Nacht van het Kind is in Nationaal Park De Groote Peel zaterdag een prikkelende schemerwandeling uitgezet. Doel van deze tocht is om de overgang van licht naar donker in de natuur te ervaren. De bekendste boswachter van Nederland, Arjan Postma geeft om 19.00 uur samen met een aantal kinderen het startsein voor de wandeling.

Na afloop brandt de vuurkorf als symbool van het licht en de hoop. Kinderen kunnen broodjes bakken en er is voor iedereen een drankje in de Peelboerderij op de Moostdijk 15 in Ospel.

Vele kinderen, volwassenen, sportclubs, scholen, bedrijven, bekende Nederlanders en nachtburgemeesters blijven wakker tijdens de eerste landelijke fondsenwervingsactie ‘Nacht van het kind’ van 1 op 2 juni. Zij zetten zich in voor álle kinderen die wereldwijd noodgedwongen wakker liggen. Omdat ze ernstig ziek zijn, omdat ze niet naar school kunnen, door een handicap of omdat het thuis niet veilig is.

De vier initiatiefnemende organisaties - KiKa, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kind - vinden dat een kind altijd kind moet kunnen zijn en onbezorgd moet kunnen slapen. Daarom roepen ze voor het eerst heel Nederland op om wakker te blijven en in actie te komen.

De oproep om in actie te komen, blijkt ook elders in Nederland niet aan dovemansoren gericht. Zo gaat Radiostation Ozonop in de Noord-Oost Polder een hele dag uitzenden en houdt Hannah een no-sleepover. Saar Koningsberger - ambassadeur van Het Vergeten Kind - geeft een boksclinic met trainer Barry Groentenman. Ambassadeur Sofie van den Enk van Edukans neemt deel aan het kussengevecht bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

De nachtburgemeesters organiseren elk iets in hun eigen stad. Als hoeders van de nacht weten zij als geen ander hoe het is om wakker te blijven én waar potentiële gevers in de nacht behoefte aan hebben.

Een compleet overzicht is te vinden op de speciale actiesite.