dierbaar

Blaffende Bono is nog net zo kwiek als de U2-frontman

Print
Blaffende Bono is nog net zo kwiek als de U2-frontman

Bono is omgerekend in mensenjaren negentig, maar hij laat zich nog steeds luidkeels horen als er een nummer op staat dat hem niet zint. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Bono, de rockende terriër.

Tibetaanse terriër Bono is met zijn 13,5 jaar misschien wel een bejaarde, maar dat is niet aan zijn gedrag te zien. „Hij zit nog vol energie. Iedere dag stormt hij door de kamer heen, zoals een rocker over het podium springt”, vertelt zijn baasje Yvo Lejeune (58) uit Maastricht trots. Toen Yvo de terriër als pup een naam moest geven, werd al snel duidelijk dat zijn hond naar de bekende leadzanger van de rockband U2 vernoemd zou worden. „Het was een mannetje en zijn naam moest vanwege de stamboom met een B beginnen. Tja, als fan van U2 is zo’n naam dan vrij snel bepaald.”

Janken

Grappig genoeg is zowel de menselijke als de dierlijke versie van Bono nog vrij kwiek voor zijn leeftijd. „Ze zeggen weleens dat één hondenjaar vergelijkbaar is met zeven mensenjaren. In dat geval zou onze Bono ruim 90 zijn. Ondanks dat hij wat tandjes en een nageltje mist, staat hij nog volop in het leven. Zodra hij de kerkklokken hoort luiden, begint ie trouwens keihard te janken. En ook het liedje 9 million bicycles in Beijing valt niet in de smaak. Die hoge fluittoontjes en dat rustige deuntje zijn vast te rustig voor onze rocker!”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen