Risico voor trein Maastricht-Aken afgewend

Print
Risico voor trein Maastricht-Aken afgewend

De Drielandentrein van Arriva. Afbeelding: Arriva

Maastricht / Itteren -

De trein tussen Maastricht en Aken kan na 1 juni blijven rijden. De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft op tijd een definitieve vergunning afgegeven voor de Drielandentrein, die vooralsnog alleen Nederland en Duitsland aandoet.

Arriva voerde de dienstregeling van de trein tot dusver met een tijdelijke vergunning uit. Twee weken geleden leek het erop dat de ILT die vergunning niet op tijd zou verlengen. Daarmee zou de trein vroegtijdig sneuvelen, terwijl de provincie zo graag ziet dat de internationale verbinding een succes wordt.

Vergunning

De inspectie is echter op de valreep toch nog in staat geweest een definitieve vergunning te verlenen voor de trein. Daarmee kunnen alle treinen tussen Maastricht en Aken blijven rijden. Verkeersgedeputeerde Hubert Mackus is blij dat de reiziger niet de dupe is geworden.

Lees ook: Drielandentrein in 2019 zeker niet meer door naar België

De trein wordt geacht in de toekomst door te rijden tot Luik, maar de Belgische autoriteiten weigeren vooralsnog medewerking omdat de trein niet voorzien is van het nieuwe Europese veiligheidssysteem. Vorige maand antwoordde de Belgische spoorminister op Kamervragen bovendien dat de toelating van de Arrivatrein tot België te duur zou zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu