Imposante foto van zeearend gaat viraal: ‘Ik voelde de bries van zijn vleugels’

Print
Imposante foto van zeearend gaat viraal: ‘Ik voelde de bries van zijn vleugels’

De foto van amateurfotograaf Steve Biro die viral ging. Afbeelding: Steve Biro

De maker van de indrukwekkende foto van een over het water scherende zeearend die de afgelopen weken viral ging, is naar eigen zeggen ‘overweldigd’ door de wereldwijde aandacht. Dat vertelde hij aan de BBC.

De Canadese amateurfotograaf Steve Biro schoot tijdens een bezoek aan een vogelopvang honderden foto’s van roofvogels. Hij plaatste een aantal foto’s, waaronder het inmiddels wereldberoemde plaatje, in enkele Facebookgroepen voor amateurfotografen. Dat de foto via sociale nieuwswebsite Reddit en internationale media in de wereldwijde belangstelling kwam te staan had de ‘overweldigde’ Biro niet zien aankomen. ,,Ik kon niet voorzien hoe mensen erop zouden reageren.’’

Geïrriteerd

De bijzondere foto kwam niet uit de lucht vallen, zegt de amateurfotograaf. De zeearend was volgens Biro zichtbaar geïrriteerd door zijn aanwezigheid. ,,Hij probeerde me weg te ‘vegen’ van de plek waar ik zat. Ik voelde de bries van zijn vleugels toen hij over mij heen vloog. Het was heel opwindend.”

Het was een bijzondere ervaring voor de amateurfotograaf, die het liefst vogels op de gevoelige plaat vastlegt. ,,Natuurfoto’s, landschappen, steden, ik hou er allemaal van. Maar ik heb een zwak voor het fotograferen van vogels. Die dieren hebben gewoon iets dat mij boeit.”