Slachtoffer campingbrand Meerlo verbleef nacht eerder in hotel Venray

Print
Slachtoffer campingbrand Meerlo verbleef nacht eerder in hotel Venray

Afbeelding: Facebook

Meerlo -

Het slachtoffer van de aangestoken caravanbrand op camping De Karrewiel in Meerlo afgelopen januari verbleef een nacht voor zijn dood in een hotel in Venray. Of zijn verblijf in het hotel verband houdt met zijn dood 24 uur later is onduidelijk.

De man, van wie de politie geen identiteit heeft bekendgemaakt, verbleef al sinds december op de camping. De dagen voorafgaand aan zijn dood zijn voor de politie nog niet compleet helder. Duidelijk is dat het slachtoffer een dag voor zijn dood niet in zijn gehuurde stacaravan doorbracht naar in hotel Asteria aan de Maasheseweg in Venray. Of hij daar zelf een kamer had gehuurd of dat hij bij iemand anders verbleef, zegt de politie in het kader van haar onderzoek niet.

Lees ook: Identiteit dode bij brand stacaravan Meerlo bekend

Tip

De politie laat desgevraagd weten nog steeds op zoek te zijn naar getuigen om duidelijkheid te krijgen wat het slachtoffer in de dagen voor zijn dood heeft gedaan en hoe hij na het vertrek uit het hotel de dag heeft doorgebracht. Volgens de politie is hij de morgen voor zijn overlijden nog op de camping in Meerlo gezien. Met een oproep via sociale media roept politie eventuele tips te melden. „Er heeft zich naar aanleiding van die oproep al een persoon gemeld met informatie. Die nemen we mee in het onderzoek”, zegt een woordvoerder van de politie.

Lees ook: Verdachte (38) aangehouden voor dodelijke caravanbrand

Aanhouding

In de nacht van 23 op 24 januari rukte de brandweer uit voor een caravanbrand op Het Karrewiel in Meerlo. Na het blussen werd een lichaam van een man, naar later bleek de bewoner van de caravan, ontdekt. Afgelopen maandag wist de politie een 38-jarige man uit Maashees aan te houden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting en van doodslag of moord.

Verdovende middelen

Bij de aanhouding werd ook de woning van de verdachte doorzocht. Hierbij werd een grote hoeveelheid verdovende middelen en geld aangetroffen en in beslag genomen. De woordvoerder van de politie laat desgevraagd weten dat de politie niet uitgaat dat er verband is tussen de vondsten in het huis en de dood van de campinggast. „Al sluiten we ook niets uit.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen