Mitchel Paulissen laat Roda achter zich en verkast naar Cambuur

Print
Mitchel Paulissen laat Roda achter zich en verkast naar Cambuur

Mitchel Paulissen Afbeelding: ANP Pro Shots

Kerkrade / Eygelshoven -

Mitchel Paulissen verruilt Roda JC voor Cambuur Leeuwarden. De 26-jarige middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen in Friesland.

Het contract van Paulissen bij Roda werd dit voorjaar niet verlengd en liep dus af.

Uit de gratie

De technisch begaafde middenvelder herstelde begin vorig jaar van een zware knieblessure. Na een lang revalidatietraject startte hij dit seizoen in de basis. Na een aardig begin raakte hij onder trainer Robert Molenaar uit de gratie, waarna hij het tot zijn grote onvrede vooral met invalbeurten moest doen. Ook onder interim-trainer Eric van der Luer was Paulissen niet verzekerd van een basisplaats. Vlak voor het einde van het seizoen liet hij al weten te willen vertrekken. „Zoals het de laatste periode gaat, hoeft het voor mij niet meer”, zei hij toen tegen De Limburger. „Ik zou het liefst bij Roda spelen, maar ook dit jaar is gebleken dat het hier gewoon niet werkt.”

Zijn zaakwaarnemer liet later weten dat Paulissen voornemens was zich te revancheren bij een andere club.

Lange periode

Nu Paulissen vertrekt komt er voor hem een einde aan een lange periode bij Roda. De middenvelder werd in Kerkrade opgeleid en gold lange tijd als hét toptalent van de club. In het seizoen 2011/2012 maakte hij zijn debuut, waarna hij jaren bij Roda speelde. Paulissen begon goed en viel op, maar kende ook menig terugval. In het seizoen in 2015/2016 besloot Roda hem daarom een seizoen aan VVV te verhuren. Ondanks zijn wisselvallige prestaties bleef Paulissen ook in de jaren die volgden onverminderd populair bij de aanhang van Roda.