Braderie Hoensbroek: niet kapot te krijgen

Print
Braderie Hoensbroek: niet kapot te krijgen

John Coumans, Wim Crapels, Nicolle van Rijswijk en Paul Tans (v.l.n.r.): drijvende krachten achter de Braderie Hoensbroek. Afbeelding: De Limburger

Hoensbroek -

Droog weer en tegen de twintig graden. Perfecte omstandigheden voor de Braderie Hoensbroek, die deze Hemelvaartsdag voor de 48ste keer gehouden wordt.

Zo’n honderdduizend bezoekers uit Zuid-Limburg, maar ook België en Duitsland, trekt het evenement de laatste jaren. Deze editie vormt daar geen uitzondering. Achthonderd standhouders bieden hun producten aan, van saté en gedroogde worst tot kookboeken en dameskleding.

John Coumans, Wim Crapels, Nicolle van Rijswijk en Paul Tans zijn al jaren de drijvende krachten achter de braderie. De eerste voorbereidingen starten in december. Op de dag zelf zijn er ruim zestig vrijwilligers op de been om alles in goede banen te leiden. Ook politie, beveiliging, EHBO en verkeersregelaars zijn op volle sterkte.

De braderie duurt nog tot donderdagavond acht uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen