Leerlingen De Violier maken kennis met gevaren van dode hoek

Print
Leerlingen De Violier maken kennis met gevaren van dode hoek

De leerlingen van groep 8a, b en c van Basisschool De Violier blijven voortaan duidelijk in het zicht van iedere chauffeur. Afbeelding: Bs. De Violier

Maasbree -

Chauffeur en instructeur Corina Hamer van Transport en Logistiek Nederland was afgelopen maandag in het kader van het project ’Veilig op Weg’ te gast op Basisschool De Violier in Maasbree. Middels een les maakte ze de leerlingen van de groepen 8 bewust van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer. De leerstof, ontwikkeld door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN), bevatte twee vuistregels: blijf rechts en ruim achter grote voertuigen en houd minstens drie meter afstand.

Na een stukje theorie aan de hand van een filmvertoning, gingen de kinderen naar buiten waar de Veilig op Weg-vrachtauto klaar stond voor de praktijkles. Daar namen ze plaats achter het stuur om met eigen ogen te zien hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven.

’Veilig op Weg’ is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners zo’n anderhalfduizend basisscholen bezocht. Het project is gesponsord door een aantal stakeholders uit de transportsector.